Ο εκδοτικός Οίκος Mindpower δραστηριοποιείται στις εκδόσεις εκπαιδευτικών, κοινωνικοπολιτικών, ψυχαγωγικών βιβλίων καθώς και στην έκδοση βιβλίων- οδηγών για διάφορα θέματα της καθημερινότητας.

Από το έτος ίδρυσης του, το 2005, στόχος του Οίκου είναι να παρέχει βιβλία με δοκιμασμένες, βιώσιμες και αποτελεσματικές λύσεις με άμεση δυνατότητα εφαρμογής στην καθημερινότητα του επαγγελματία, του γονέα, του μαθητή/φοιτητή και του Πολίτη γενικότερα.

Οι βασικές κατηγορίες των βιβλίων του Οίκου είναι:

  • Το αμιγώς εκπαιδευτικό βιβλίο, ιδιαιτέρως στον τομέα του ELT (English Language Teaching)
  • Η κοινωνικοπολιτική ανάλυση με έμφαση στην εκλαϊκευμένη παρουσίαση ζωτικών θεμάτων, καινοτομιών και φαινομένων που έχει καταγράψει η Ψυχολογία, η Κοινωνιολογία, η Πολιτική Επιστήμη και οι Κοινωνικές Επιστήμες γενικότερα
  • Η παροχή μεθόδων τόσο εκπαιδευτικών όσο και για άλλους στόχους της καθημερινότητας, συμπεριλαμβανομένης και της διακυβέρνησης, διοίκησης και πολιτικής
  • Βιβλία για την πρακτική βελτίωση του Ευ Ζην όπως οδηγοί μαγειρικής και οδηγοί βασικών γνώσεων διεθνούς Savoir Vivre,
  • Βιβλία λογοτεχνίας και ανθολογίες καθώς και κόμικς/graphic novels.

Το όραμα μας/mission statement

Σκοπός μας στον εκδοτικό Οίκο Mindpower είναι να παρέχουμε πρακτικές και εγγυημένες λύσεις για κάθε πρόκληση και ανάγκη του εκπαιδευτικού, του γονέα, του μαθητή/φοιτητή, του αυτοδιδασκόμενου και του ενεργού Πολίτη γενικότερα.

Κάθε μας τίτλος είναι ακράδαντα βασισμένος σε έγκυρες επιστημονικές έρευνες και evidence based πρακτικές.

Στόχος μας είναι και θα είναι η ουσιαστική, συνεχής και ολοένα αυξανόμενη βελτίωση και αυτό-βελτίωση του ανθρώπου στην πορεία του προς την ολοκλήρωση και αυτοπραγμάτωση.

Πιστεύουμε ακράδαντα στις Ανθρώπινες δυνατότητες και ικανότητες εάν δοθεί η ευκαιρία και ο τρόπος να εξελιχθούν και να ευδοκιμήσουν υπέρ της Ανθρωπότητας και της Παγκόσμιας ευημερίας, Δικαιοσύνης, Ισότητας και εν τέλει ευτυχίας.

Ιστορικό

Παρ’ όλο που επίσημα ο εκδοτικός Οίκος Mindpower ιδρύθηκε το 2005 από την Τάνυα-Μαρία Γεριτσίδου, οι ρίζες του είναι πολύ βαθύτερες.

Ουσιαστικά, η έρευνα και η συγγραφή των πρώτων τίτλων ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν έγινε σαφές κατά την λειτουργία του πρότυπου Κέντρου Ξένων Γλωσσών CLS των γονέων της ότι υπήρχε πραγματική έλλειψη βιβλίων και συγγραμμάτων που θα μπορούσαν να διευκολύνουν και να επιταχύνουν εγγυημένα την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και συγκεκριμένα της Αγγλικής. Υπό την επιμέλεια και καθοδήγηση της μητέρας της και εκπαιδευτικής ψυχολόγου Όλγας Γ. Γεριτσίδου, δημιουργούνται τα πρώτα εξορθολογισμένα προγράμματα εκμάθησης με συγκεκριμένο συμπληρωματικό υλικό για τους καθηγητές την περίοδο 1986-1989.

Τα πρώτα συγγράμματα ταχύρρυθμης και επιταχυνόμενης εκμάθησης αγγλικής γλώσσας για όλα τα επίπεδα δίνονται για πρώτη φορά στους μαθητές/σπουδαστές του ΚΞΓ- CLS το 1990.

Η εκρηκτική επιτυχία της πρώτης αυτής μεθόδου ανέδειξε το ΚΞΓ – CLS στην κορυφή στη ξενόγλωσση εκπαίδευση στην περιοχή του με συνεχείς 100% επιτυχίες όλων των σπουδαστών των επιπέδων που είχαν και επίσημα διαγωνίσματα όπως το Cambridge FCE/CPE και τα αντίστοιχα Michigan, TOEFL, GRE-GMAT, κλπ.

Το 1997-8 δίνονται οι πρώτοι τίτλοι βιβλίων ξενόγλωσσης εκπαίδευσης σε μορφή συγγράμματος σε κλασέρ και χωρίς πλέον την συνεπικουρία κανενός άλλου κειμένου ή βιβλίου εκμάθησης κυρίου ή βοηθητικού.

Αποτέλεσμα του πειράματος και εγχειρήματος ήταν η απόλυτη επιτάχυνση της εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας από τα συνήθη κατά μέσο όρο 7 έτη στα 4 έτη. Επίσης, σημειώνεται η πρωτοφανής για εκείνη την εποχή επιτυχία να επιτυγχάνουν ταυτόχρονα και στις δύο τελικές εξετάσεις γλωσσομάθειας Proficiency (Cambridge & Michigan) οι ίδιοι σπουδαστές της ίδιας τάξης με μόνο 4 ώρες διδαχής την εβδομάδα, εκτός του μήνα των εξετάσεων. Οι σπουδαστές αυτοί δηλαδή ελάμβαναν την ίδια χρονιά τα δύο επαγγελματικού επιπέδου διπλώματα.

Το 2005 λοιπόν και αφού υπήρχε πλεόνασμα αποδείξεων και καταγραφών για την επιτυχία των πρώτων αυτών βιβλίων, ιδρύεται ο εκδοτικός Οίκος Mindpower στον οποίο εστιάζονται πλέον όλες οι επιχειρηματικές προσπάθειες της οικογένειας Γεριτσίδου.

Η πρώτη επίσημη έκδοση των τίτλων Grammar on a Need to Know Basis και Composition on a Need to Know Basis εξαντλείται άμεσα και δίνεται στον Οίκο η δυνατότητα να συνεχίσει την έρευνα και για περαιτέρω τίτλους, και ιδιαίτερα τίτλους ψυχοκοινωνικής και κοινωνικοπολιτικής ανάλυσης με στόχο την όσο απλή γινόταν αποτύπωση της πρακτικής πραγματικότητας της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Και οι τίτλοι αυτοί όπως το Να Με Θυμάσαι Σχετικά με την Εκπαίδευση στέφτηκαν με τεράστια επιτυχία και ενθουσιώδη αποδοχή.

Η έναρξη της οικονομικής κρίσης το 2009-2010 και η επακόλουθη Μνημονική εποχή σηματοδοτεί μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον εκδοτικό Οίκο, όπως και για την συντριπτική πλειοψηφία των ανεξάρτητων επιχειρήσεων της Χώρας. Η παραγωγή νέων τίτλων και η διεξαγωγή έρευνας όπως γινόταν μέχρι τότε κατέστη αδύνατη.

Όμως, οι κοινωνικές ανάγκες για κοινωνικοπολιτική ανάλυση, αποτύπωση του κοινωνικοπολιτικού τοπίου και η πρόταση λύσεων γίνονται επιτακτικές κατά την Μνημονιακή εποχή και ο Οίκος επεκτείνεται θεματικά στην πολιτική ανάλυση και εφαρμογή της επιστημονικής μεθόδου και προσεγγίσεως στην επικαιρότητα.

Κατά το πρώτο μέρος της Μνημονιακής περιόδου ο τρόπος και ο στόχος έρευνας τροποποιείται με σκοπό την συλλογή/καταγραφή στοιχείων και διαμόρφωση διαπιστώσεων μέσω διαφόρων τρόπων έρευνας in vivo. Αποτέλεσμα αυτής της περιόδου είναι η επανέναρξη παραγωγής τίτλων το 2017 με την κοινωνικοπολιτική ανάλυση και πρόταση ΑμεσοΔημοκρατικός Ανθρωποκεντρισμός.

Την ίδια εποχή επεκτείνεται η δραστηριότητα του Οίκου στο ηλεκτρονικό βιβλίο καθώς και το ενδιαφέρον του για την έκδοση κόμικς με ιδιαίτερο περιεχόμενο πολιτικής, κοινωνικής, ιστορικής και Εθνικής-διεθνικής χροιάς.

Το 2020 ο εκδοτικός Οίκος επεκτείνεται στον τομέα του Ευ Ζην με τις πρώτες πρωτοποριακές για το είδος τους συλλογές διαχρονικών συνταγών μαγειρικής της Ελληνικής κοινωνίας για χορτοφάγους/vegan, vegeterians και άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες δίαιτας ή σε περίοδο νηστείας.